mandag den 4. februar 2013

Pæremazarintærte - Opskrift



Mørdej:
300 gram hvedemel
150 gram smør
125 gram flormelis
2 æggeblommer
Evt. 1-2 spk koldt vand

Mazarinmasse:
50 gram blødt smør
100 gram marzipan
100 gram rørsukker
2 æg
100 gram finthakkede mandler
3-4 mellemstore pærer skåret i tynde både

Bland mørdejen sammen først. Gnid medl og smør sammen, tilsæt flormelis og æggeblommer og ælt dejen hurtigt sammen. Tilsat vandet hvis nødvendigt. Kom film over dejen og stil den koldt i 30 minutter.

Rul dejen ud på et stykke bagepapir, og vend den over i en smurt form. Forbag bunden ved 180 grader i 12-15 minutter til den er let gylden, og lad den køle af mens du laver mazarinmassen.

Pisk smør, marcipan og sukker luftigt og cremet, og tilsæt æggene. Vend til sidst de hakkede mandler i massen, og fordel den på tærtebunden. Læg herefter pærebådende på og bag tærten i 35-40 minutter ved 180 grader.

Enjoy:-)


Vi har spist tærten med Creme Fraiche rørt op med vanilliesukker, men den er helt sikkert også god med is til:-)

6 kommentarer:

  1. MUUUUUMS... den skal vi helt klart prøve en af de kommende weekender, den ser vildt lækker ud:0) Ha' en dejlig uge. Kh. Louise

    SvarSlet
  2. We love love looove marzipan!!! I need to try this :)

    SvarSlet
  3. MUMS, den ser lækker ud!
    Tak for inspiration - Den skal afprøves snarest!

    SvarSlet
  4. Uhmmm, den lyder mega lækker!

    SvarSlet
  5. Tak fordi du deler...:) Og ærgerligt feberen huserer - ellers skulle vi ha' den til late night "snack"..;)

    SvarSlet
  6. Mhm, den ser jo lækker ud. Den må jeg prøve! :)

    SvarSlet