lørdag den 27. april 2013

En god base






Jeg har længe haft lyst til at lave det her indlæg, eller ihvertfald et mere uddybende tøjindlæg, så det giver  lidt mere mening, end "bare" at vise noget nyt man har købt.
Jeg har haft MANGE tøjkriser i mit liv, og den tid hvor jeg var gravid/på barsel, var bestemt heller ingen undtagelse. Det kan være svært lige at vide hvad der er "ens stil", og jeg er ikke engang helt sikker på det selv endnu. For hvad er det lige der gør at man bare føler sig mere hjemme i noget tøj, frem for noget andet?? Det kan man ikke altid sætte en finger på!

Nå men altså, et rigtig godt sted at starte, er med gode basis ting. Det kan jo være vidt forskelligt hvad man opfatter som basis. Men jeg tror de fleste bruger et par neutrale bukser, overdele, og jakke.

Mine bud på gode basisting i garderoben, og det jeg ALTID selv vender tilbage til, er sorte smalle bukser/jeans, t-shirts (ensfarvede og med striber), læderjakke og tørklæde.
Det kan være en god ide, at investere lidt penge i basis tøjet, så det holder længere, og man bliver ofte meget gladere for det.

Mine favoritter er dem jeg har på her, nogle er nye, nogle har jeg haft længe. For eksempel tørklædet, det er 3 år gammelt, også skoene, men det holder, og jeg bruger det rigtig tit.

//Læderjakke fra MUUBA, se også denne fra ZARA
//T-shirt med striber i hør fra Alexander Wang
//Sorte coatede bukser fra Vero Moda
//Tørklæde fra Malene Birger, se evt dette fra ASOS
// Ballerinasko fra Givenchy

Jeg er i øvrigt slet ikke så gnaven som jeg ser ud, men det er ikke altid lige nemt lege modeblogger når det er ens mand der er fotograf;-)

Jeg håber I kan bruge det til noget, jeg har nemlig lyst til at lave flere af den slags indlæg:-)

14 kommentarer:

 1. åh ja, tøjkriser kender jeg alt til - kom bare med flere tøj-indlæg :)

  SvarSlet
 2. Det er en super type indlæg, det er meget interessant at høre om holdninger, tips og tilgange til mode fremfor nye indkøb konstant.
  Jeg er fuldstændig enig med dig, selvom jeg heller ikke har fundet min stil og finpudset den 100%. Men ligesom dig er jeg ved at opbygge et godt basislager af ting som fungerer for mig gang på gang, og som jeg ikke bliver (alt for) træt af. For selvfølgelig kan man få nok af en ting i en periode. Hos mig består det vist af: min. 1 par af både blå, grå og sorte jeans, sorte t-shirts, grå sweatshirts, sneakers, ballerinaer, oversize grå og sorte tunikaer/bluser, og nogle sømandsstriber. Og så er jeg blevet vældig god til at gå i nederdele. Og ar endelig fået mig en lækker læderjakke, som vist godt kan gå hen og blive nyeste medlem af "basis familien" :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder også nogle pauser fra ynglingsting ind imellem, men der er alligevel elementer jeg altid vender tilbage til. Dejligt at du gider læse om mine tøj nørderier Ida, men du har jo også de samme tilbøjeligheder;-) Jeg havde bare lige brug for at stikke lidt dybere end det sædvanlige...

   Slet
 3. Flot, velovervejet og gennemarbejdet indlæg! :)

  Og jeg er helt enig! Jeg kommer hele tiden nærmere min stil og der bliver kortere og kortere tid mellem de outfits jeg føler mig 100 % hjemme - Men jeg er endnu ikke helt i stand til at sætte ord på den! Men mønstre, aller helst i form af striber, er noget af det jeg er gladest for, gerne sammen med et par jeans eller en enkel sort nederdel! Og så er jeg blevet ret glad for at forsøge at mønstermike - Ikke noget vildt, bare helt enkelt og afdæmpet. Jeg synes det giver noget kant til ens outfit :)

  I øvrigt var jeg i går iført et sæt der ligner dit rigtig meget; en stribet tee, et leo tørklæde, muubaa læderjakken og et par jeans :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Ida, og tak fordi du bruger tid på at læse med og kommentere, det er jeg glad for:-)
   OG leo, striber og læder går man bare aldrig galt i byen med:-) Men jeg mangler faktisk en rigtig god nederdel, så det er mit næste køb til basis garderoben:-)

   Slet
 4. Det er lige sådan nogle coatede bukser, jeg leder efter. Anti-hundehårs-bukser ;)
  Tak!

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh yes, det må være dem her du leder efter så:-) En god ide, er at du ikke vasker dem så tit, men lufter dem! SÅ holder den coatede overflade i længst tid:-)

   Slet
 5. Ja tak, mere af det :-) Er på barsel = mega tøjkrise.. Har pt ingen figur, og tøjet i skabet kan jeg enten ikke passe, eller også sidder det helt skørt..;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du kan bruge det;-)
   Ja, det kan godt tage noget at finde tilbage til sig selv ovenpå graviditet og barsel. Man undgår nok ikke nogle rigtig ærgerlige ture i prøverum hvor man bander det hele LANGT væk! Men når man endelig finder noget tøj der sidder godt, så er det bare SÅ skønt, og man bliver et nyt menneske!
   Jeans'ene som jeg linker til har altså en virkelig god pasform med stretch, og findes i mange varianter. Så det kunne ihvertfald være et godt udgangspunkt.

   Slet
 6. Yes, og ja tak - æææææslsker tøj og mode. Troede jeg ville vokse fra det, men det er kun blevet værre. Og det er så fint at høre andres tanker om de dele også. Især fra nogen der heller ikke kan gå på legeplads i stiletter, og som også har brug for at tingene skal kunne vaskes... Og btw du ser pissegodt ud.

  SvarSlet
 7. Nårj ja, den var så fra Julia - og jeg fatter ikke jeg ikke må give min blogadresse til dit system, men her er den: http://julialahme.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ved jeg heller ikke, men måske er det fordi jeg gjort det sådan, at man skal have en googlekonto for at kommentere pga rigtig mange spam kommentarer.
   MEN tusind tak for din søde kommentar Julia, din blog var faktisk en af de første blogs jeg læste, efter jeg havde læst din bog 5 gange da jeg var på barsel;-) Og ja, tøj er ikke noget ved, hvis det ikke kan bruges.... og vaskes!!

   Slet