mandag den 25. februar 2013

Quilte heaven


Meget koncentreret Anne 
Christina syr drengejakke
Tenna syr børnetøj

Ida klipper, og Line henter kaffe.
Karen klipper ud til Rockerjakke
Så er jeg ved at lande igen, ovenpå en FANASTISK weekend, i ligeså fantastisk selskab. Der er mange billeder og mange indtryk at sortere i, men her kommer en lille billedserie fra workshoppens 1. dag, hvor vi fik syet (naturligvis), hygget, grinet, spist, og hygget endnu mere.
Tusind tak Line, fordi du er så inspirerende og fordi jeg måtte komme ned i din kælder og sy. Jeg er helt fortryllet, og vil afsted igen snart.

Med fare for at gøre det for teksttungt, så er jeg altså lige nødt til at fortælle lidt om hvorfor det er så fantastisk at komme på sådan en weekend. Når man lever et travlt familieliv med 2x fuldtidsjobs, så er der ikke så mange åndehuller i hverdagen. Man kan nemt glemme sig selv, og hverdagen kører bare afsted i højeste gear. At være afsted i en hel weekend med skønne damer, og tid til fordybelse og selvforkælelse, er bare den luksus man kan forkæle sig selv med. Line er desuden, den bedste og mest tålmodige lærer. Der er hyggeligt, varmt og nærmest magisk i hendes lille kælder!
Denne her workshop har jeg været så heldig at få foræret af Line, med det formål at få lidt mere fokus på hendes workshop weekender. Så i vil blive massivt spam'et fra nu af!!:-)

Jeg fik (næsten) syet en quiltet jakke, som I nok skal få at se snarligt, ellers kan I også smugkigge på Instagram (ninnaschou). Der kommer mere på bloggen de nærmeste dage:-)

tirsdag den 19. februar 2013

Pusleunderlag
Jeg har lavet et pusleunderlag til min venindes (endnu ufødte) datter. Det er ret dejligt at have mulighed for at lave lidt tøsegejl;-) Egentlig skulle elastikkerne have været lyserøde, men det havde jeg ikke lige, og tiden forsvandt lidt for mig! Så næste gang går jeg all in på tøsefarver:-)

mandag den 18. februar 2013

Random factsPå IG kører der en "fortæl 5 random facts om dig selv" for tiden! Jeg synes det er SÅ sjovt og hyggeligt at læse om andre, og få tilfredsstillet nysgerrigheden lidt:-) Jeg er også selv hoppet på, og fik helt lyst til at fortsætte på bloggen!

Her kommer de 5 fra Instagram og et par stykker ekstra:-)

1:Jeg er VILD med dyreprint. Billedet ovenover er cirka 10 år gammelt, og sådan gik jeg i byen hver weekend, med et par DICO bukser og Nike air max sneakers til.
2: Det var også dengang jeg levede min vilde ungdom, og boede i Spaninen og arbejdede som bartender.
3: Jeg tog kørekort i giga buffalo plateau sko, og synes min kørelære var så irriterende når han bad mig tage dem af;-)
4: Jeg elsker at blive ældre, og ville ønske at jeg havde haft lidt mere indre ro da jeg var yngre.
5: Jeg mødte min mand i byen, han var på arbejde som dørmand;-) Han arbejdede som dørmand i flere år mens han læste!
6: Jeg har altid vidst at jeg ville være tøjdesigner. I 7. klasse lavede jeg en projektopgave om Chanel, og  jeg SKAL have en Chanel taske engang i mit liv:-)
7: Mine forældre mødte hinanden på en højskole engang i 70'erne og er stadig gift.
8: Da jeg var i starten af 20'erne arbejde jeg en hel sommerferie som grønt cykelbud. Jeg har altid været vild med at cykle, og havde som barn en hemmelig drøm om at blive cykelrytter. I dag ville jeg ønske jeg havde tid til at gå til spinning, det er den fedeste form for sport der findes;-)
9: Jeg er en rigtig tryghedsnarkoman, og kan stadig som voksen få rigtig meget hjemve.
10: Min blog er lige akkurat fyldt 2 år, og jeg har ikke engang opdaget.... Jeg vil nu gå i tænkeboks om på hvilken måde jeg kan fejre det!!...

Har I nogle sjove eller særlige random facts om Jer selv???

søndag den 17. februar 2013

Weekend potpourri


//Liljer fra min dejlige mand, ikke valentine, men i mandags bare fordi;-)
//Tegnefilm er godt, og ekstra godt hvis man må være nøgen
//Lille pung i vilde farver har jeg syet
//Kims fødselsdagsgave er kommet på væggen
//Biler Biler Biler

lørdag den 16. februar 2013

Banankage

Det fine forklæde har mormor og morfar haft med hjem fra Mallorca!!;-)

Der er gået totalt kage i den hjemme hos os! I dag har jeg bagt verdens bedste banankage sammen med Sylvester. Opskriften har jeg fra min søde kollega Mic, og I kan se den lige her:-)
Der blev rørt, pisket og hakket til den store guldmedalje:-) Hurra for hygge i køkkenet, det er bare lige præcis sådan en dejlig lørdag skal være!

mandag den 11. februar 2013

Fødselsdag
Der er altså bare noget særligt ved at have fødselsdag en lørdag! Det havde min mand i lørdags, vi havde en skøn dag hvor vi hyggede med Sylvesters fanklub;-)
Det er min søde svigermor der har lavet lagkage, og i øvrigt også Sylvesters bluse!

Kim fik en længe ønsket Ipad, og den er vi allerede meget glade for alle 3;-)
Af Sylvester fik han en billedecollage, og hans mor var så sød at hun hjalp med at få den indrammet hos Lyrum rammer i Århus;-). Nu skal vi bare finde en plads til den herhjemme...

søndag den 10. februar 2013

Se min vest


Læg venligst ikke mærke til hængelåsen!!Selvom jeg ikke har noget shoppebudget i februar (som i at der står 0 kr. på det), så kunne jeg simpelthen ikke holde ud, at denne her vest ikke var min! Så nu er den det, og jeg er vild med den. Den er fra Selected, og den holder bare max.
I går brugte jeg den som overtøj, det var så faktisk temmelig dumt, da jeg nærmest frøs min r.. af! Indtil det bliver lidt varmere, så vil jeg bruge den indenfor i stedet for en cardigan.

Rigtig dejlig søndag:-)

(Jeg må virkelig prøve at komme lidt længere væk fra matriklen når jeg tvinger Kim til at tage billeder! Jeg er ved at være ret træt af at se på det grå skur!!)

mandag den 4. februar 2013

Make up punge


Jeg har fået lidt efterspørgsler på make up punge, så jeg har lavet et par stykker der er kommet til salg under fanen "til salg", så kig endelig forbi:-)

Og så vil jeg lige sige 1000 tak for de mange gode råd til læbepomader jeg fik her, jeg har ikke helt besluttet hvilken en jeg skal prøve, men jeg siger jeg til når jeg har bestemt mig:-)

Pæremazarintærte - OpskriftMørdej:
300 gram hvedemel
150 gram smør
125 gram flormelis
2 æggeblommer
Evt. 1-2 spk koldt vand

Mazarinmasse:
50 gram blødt smør
100 gram marzipan
100 gram rørsukker
2 æg
100 gram finthakkede mandler
3-4 mellemstore pærer skåret i tynde både

Bland mørdejen sammen først. Gnid medl og smør sammen, tilsæt flormelis og æggeblommer og ælt dejen hurtigt sammen. Tilsat vandet hvis nødvendigt. Kom film over dejen og stil den koldt i 30 minutter.

Rul dejen ud på et stykke bagepapir, og vend den over i en smurt form. Forbag bunden ved 180 grader i 12-15 minutter til den er let gylden, og lad den køle af mens du laver mazarinmassen.

Pisk smør, marcipan og sukker luftigt og cremet, og tilsæt æggene. Vend til sidst de hakkede mandler i massen, og fordel den på tærtebunden. Læg herefter pærebådende på og bag tærten i 35-40 minutter ved 180 grader.

Enjoy:-)


Vi har spist tærten med Creme Fraiche rørt op med vanilliesukker, men den er helt sikkert også god med is til:-)

søndag den 3. februar 2013

SøndagschillEt lille søndags potpourri:-)
Vi har fået pæretærte til morgenmad, det er en opskrift jeg har lavet lidt om på, den er blevet mega god! Selvom jeg ikke har en madblog, så vil jeg gerne komme med opskriften hvis der er interesse:-)
Sylvester har leget med alt sit legetøj, og så har jeg har jeg købt en smuk perlebesat clutch i Zara i kbh til kun 80 kr.

Har I haft en god weekend?

lørdag den 2. februar 2013

Havnen


Vi har nydt solen og set på skibe på havnen i Århus i dag. Vi har også været en lille tur rundt i gaderne i min ynglingsdel af byen, og blandt andet beundret de smukke stole hos DaCapo i Borgergade! Jeg er helt vild med den gule version!
Jeg slapper af med min familie og nyder lidt ro og fred ovenpå en lang uge, med blandt andet en tur til messen i København.
Jeg pønser på lidt make up punge der kommer til salg snarligt, så hold endelig øje hvis det har interesse:-)

Frakke fra COS (gammel)
Læderjakke fra Muuba (gammel)
Strik fra H&M
Jeans fra JBrand
Støvler fra The last Conspiracy
Solbriller fra H&M

Sylvester har flyverdragt på fra Didrikson og hue fra mormor.nu

P.S. jeg kunne virkelig godt bruge et tip til en god læbepomade, mine læber er helt færdige af den her frost!!! Så gode råd modtages med kyshånd:-)