onsdag den 9. juli 2014

Malta - og noget om All Inclusive


Jo jo, jeg lever skam endnu, omend ikke i stort et omfang her på bloggen. Men nu fik jeg lyst til at sætte mig foran computeren, ikke mindst for at fortælle om vores ferie til Malta.
Allerede i starten af året var vi enige om, at ferien i år skulle være ferie for BÅDE mor og far og barn. I et sommerhus skal man jo stadig handle ind, lave mad osv, og vi trængte virkelig til at holde HELT fri.
Vi valgte All inclusive modellen, som jeg må indrømme, at jeg har haft en del fordomme mod. Jeg er ikke så vild med alt for overbefolkede turiststeder, med tjenere der kan danske gloser, og pommes frittes i lange baner.
Jeg må indrømme at Malta virkelig gjorde det godt på all inclusive måden, maden var faktisk helt fin, med et udvalg af 5 forskellige restauranter på samme hotel, og en temmelig vild kage buffet.  Og det var simpelthen skønt at vi slet ikke skulle spekulere på mad, andet end hvornår vi ville indtage den.
Vi var afsted i uge 27, og det var heldigt, for om lørdagen væltede det ind med folk, og der var godt proppet i pool'en da vi tog afsted tirsdag i uge 28. Vi nåede at have lidt mere end en halv uge med markant færre gæster.
Jeg er sådan set blevet positivt overrasket over konceptet, og kunne godt finde på at rejse på den  måde igen, men kun fordi det er med små børn. Havde vi større børn, eller var alene, ville jeg foretrække at rejse anderledes.
Selvom jeg er et meget socialt menneske, så har jeg også brug for at være privat, og det er lidt svært sådan et sted, ihvertfald i forbindelse med pool og restaurant;-) Så efter en uge, var det helt fint at skulle hjem igen:-)
Alt i alt en SKØN og meget tiltrængt ferie, med både besøg på en ridderborg, og sejltur til Gozo, som var noget så smuk en tur. Malta kan virkelig anbefales.

Vi boede her, og fløj med Lufthansa, vi havde selv sammensat rejsen. Jeg har dog også hørt meget godt om det her sted med Dansk Folkeferie, som lå meget tæt på hvor vi boede.

Har I erfaringer med All Inclusive? Og har I gode rejsetips, eventuelt alternative måder at rejse på? SÅ vil jeg vildt gerne høre om det:-) Jeg elsker at blive inspireret af andres rejseoplevelser:-)

13 kommentarer:

 1. Det ser godt nok dejligt ud! Jeg har aldrig prøve all-inclusive konceptet, men det lyder virkelig tillokkende;-) Vi drømmer tit om ferie ved en pool kant, men når det kommer til stykket ender vi altid med noget andet.
  Du ser skøn ud med din voksende mave:-) Kunne du godt klare varmen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror I vil synes det er dejligt med sådan en ferie, med to små børn, men en uge er også rigeligt;-)
   Og tusind tak, det gik faktisk ok, jeg tog lidt pauser på hotelværelset i aircon i løbet af dagen;-)

   Slet
 2. Ligesom dig har jeg også haft mange fordomme om all inclusive hoteller, men må også ærligt indrømme at det er klart lettest når man skal på ferie med små børn! Vi har en 2 årig datter og en 1 årig søn, og har været af sted på sådanne hoteller to gange (Mallorca og Gran Canaria), og vi tager af sted til Mallorca igen om 1 uges tid. Der er bamseklub, piratskib i poolen og legeplads. Helt på børnenes præmisser.

  Mallorca er i det hele taget meget børnevenligt, da der er flade strande, legepladser rundt omkring i byerne, og så tager det ikke mere end 3 timer at flyve derned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for kommentar Tine:-) Jeg har faktisk aldrig været på Mallorca, men elsker generelt Spanien, så det kunne godt være et fremtidigt rejsemål:-) Hvem rejser I med?

   Slet
 3. Ser dejligt ud.
  Vi var på Mellieha for snart 4 år siden og det var virkelig anbefalelsesværdigt - omend jeg synes det var temmelig varmt (måske fordi jeg havde en lille fyr i maven) Måske du også havde det sådan? :o)
  All inc. har vi stadig til gode at afprøve, men jeg kan sagtens forestille mig at det må være skønt med en uge uden at tænke på madlavning!
  I er da også heldige at komme hjem til skønt vejr
  Rigtig god sommer

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtig skønt!! Og All incl var fint, men som sagt, så ville jeg kun gøre det med små børn, når de engang er større, vil jeg gerne rejse på en anden og mere fri måde:-)
   Jeg havde det faktisk ikke så slemt med varmen, men aktivitetsniveauet var altså også skruet HELT ned;-) Og så elsker jeg vand, så jeg lå i pool'en meget af tiden:-)

   Slet
 4. Jeg må give dig ret, all inclusive er den ultimative afslapning. Min oplevelse var at maden var ok, ikke fantastisk, men det var SÅ rart ikke at skulle løfte en finger, have småpenge til drikkevarer i kiosken osv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er så NEMT, og virkelig ren afslapning:-) men nej, maden er ikke noget man savner når man kommer hjem;-)

   Slet
 5. Jeg forstår dig både godt og så alligevel ikke helt. Hvis man nu var heldig og der ikke var så mange mennesker, som først i jeres ferie, ja så var det jo perfekt. Det var da også flot at I kunne vælge mellem flere steder at spise.
  Jeg ville bare være alt for bange for alt for mange børnefamilier og skrig og skrål dagen lang, men måske der findes sådanne tilbus også hvor det ikke var for børnefamilier......det må jeg vist tjekke :-)

  forsat god Sommer til dig.
  Kh camille milk

  www.milkogco.squarespace.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det helt rigtige tidspunkt vi havde valgt, så der ikke var for mange mennesker, og helt ærligt, havde jeg ikke børn, ville jeg nok ikke synes det var så spændende et sted at være! Der var dog mange uden børn, men mest ældre par!

   Slet
  2. Og tak og i lige måde:-) jeg håber også du får en skøn sommer

   Slet
 6. Åh! På vores næste ferie vil jeg også på All Inclusive. Vi har ellers rejst rigtig meget med Julie, der på 3 år allerede havde været 3 gange i Afrika, men det var fandme også rockerhårdt, at rejse så langt med en lille størrelse, og derefter rejse rundt i selve landet. Nu er barn nr 2 jo ankommet, og mor trænger til afslapning. Derfor vil mormor og morfar give en tur til Gran Canaria til vinter. Har desuden læst om Gulliver rejser, som jo er lidt a la All Inclusive, bare på den lidt mere private måde..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor fedt med Afrika, det drømmer jeg også om engang! Hvor har I været i Afrika? Og hvilken slags rejser?
   Jeg tror vi venter nogle år med de store oplevelsesrejser, og så nupper en charter igen næste år;-) Det ER altså nemt, og ret meget afslapning for forældrene!

   Slet